Mr. Paardekooper

Advocaat Arjen Paardekooper (1969) werd bekend als jonge commissaris van het in zwaar weer verkerende, beursgenoteerde handelshuis Van der Moolen. Het bekendste handelshuis van Nederland ging ter ziele en de afwikkeling van dit faillissement zorgde voor beroering en een zes jaar durende rechtszaak tegen oud-bestuurders en commissarissen. Het optreden van Arjen Paardekooper als commissaris bij Van der Moolen werd door het Gerechtshof Amsterdam als ‘zorgvuldig’ beoordeeld en hij is niet aansprakelijk gesteld, dit in tegenstelling tot een aantal andere commissarissen.

Arjen Paardekooper is als advocaat-partner bij Blenheim advocaten dagelijks betrokken bij de advisering van commissarissen en bestuurders over onderwerpen als benoeming, ontslag, (corporate)governance, arbeidsvoorwaarden, aansprakelijkheid, one tier boards en de diverse onderwerpen die commissarissen, toezichthouders en bestuurders in de uitoefening van hun functie tegenkomen.

De ervaringen die Arjen Paardekooper als commissaris in (de aanloop naar) het faillissement van Van der Moolen, de daarop volgende enquête-procedure en de rechtszaak opdeed, heeft hij door een juridische bril vertaald naar een praktische handleiding voor (aanstaand) commissarissen bij vennootschappen en toezichthouders bij stichtingen en verenigingen. Arjen Paardekooper heeft in ‘Handleiding voor de commissaris (en toezichthouder)’ tevens zijn ervaringen uit zijn advocatenpraktijk verwerkt.

Arjen Paardekooper is als gastdocent verbonden aan de commissarissenopleiding van de TIAS Business School. Arjen Paardekooper geeft ook regelmatig masterclasses aan (aanstaand) commissarissen.